Pierś z kurczaka w czerwonym pesto
Smaczne, soczyste mięsko, bardzo łatwo jest je przygotować. Coś dla zabieganych!
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 łyżki stołowe czerwonego pesto
- masełko ziołowe 4 łyżeczki
- szczypta soli
Mięso oczyszczam z błonek, przepłukuję pod zimną wodą, dzielę na 4 kotlety. Oprószam solą i dodaję pesto. Rozprowadzam je po mięsku i wkładam do lodówki na 0,5 godziny. Wyciągam i smażę na oleju z obu stron. Na usmażonego fileta nakładam łyżeczkę ziołowego masła, które świetnie się komponuje z mięsem, tworząc delikatny sosik.
Podałam z ryżem i przesmażonymi na suchej patelni, cienkimi płatami cukinii (skropiłam je przed smażeniem octem balsamicznym). Smacznego!
wygląda na bardzo soczysta ;)
OdpowiedzUsuńZ tyloma kaloriami to się pięknie świeci ;)
Usuńfajny talerz:)
OdpowiedzUsuńZawsze to jakaś ozdoba :)
Usuń