niedziela, 11 sierpnia 2013

Ziołowe masełko

Fajny dodatek do potraw mięsnych. 




Składniki:
  • masło ekstra  50g (u mnie osełka górska)
  • po 5 listków bazylii, mięty, oregano, pietruszki
  • szczypta soli (opcjonalnie)
Zioła płuczemy, osuszamy na ręczniku papierowym, drobniutko kroimy i mieszamy z masłem. Można delikatnie posolić ale nie jest to konieczne.
To masełko posłużyło u mnie jako dodatek do piersi z kurczaka w pesto (przepis już niebawem). Bajecznie się rozpuszcza na gorącym mięsku podkreślając jego smak i dodając mu soczystości.



Och te kalorie ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger