środa, 16 sierpnia 2023

Surówka z czerwonej kapusty

Bardzo prosty i szybki przepis na surówkę do obiadu lub dań z grilla. 


Składniki:
  • 420 g czerwonej kapusty (połówka małej główki) 
  • 1 jabłko (około 150 - 180g) 
  • 1 cebulka czerwona (około 30 g) 
  • sok z połówki cytryny
  • 1 łyżeczka miodu lub cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka oleju lnianego lub oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
Kapustę drobno poszatkować, jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę obrać, pokroić w piórka lub w kostkę. Wszystkie składniki razem wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić 15 minut w lodówce. 

Smaczego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życiowe pasje , Blogger