To już ostatnie chwile szparagi , na mojej działce oczywiście. Bardzo smakuje mi z bułką tartą ale wczoraj zrobiłam ze smażoną cebulką.
Szparagę płuczemy, obcinamy końcówki, gotujemy w posolonej wodzie około 15 min. Dodatek:
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
1cm kawałek świeżego imbiru
2 łyżki masła
Obraną cebulkę kroimy w drobną kostkę, obrany czosnek miażdżymy, kroimy. Imbir obieramy, kroimy w kostkę. Na masełku podsmażamy cebulkę na małym ogniu by zmiękła i się zeszkliła następnie dodajemy imbir i czosnek i podsmażamy do zrumienienia. Ugotowaną fasolkę posypujemy cebulką.
Rodzicem być...
-
...to wielki obowiązek, wyzwanie i przepiękny czas dla ludzi, którzy
świadomie chcą mieć dzieci. To praca 24 godziny na dobę.
Nieprzespane noce, troski,...
Uwielbiam, mogę jeść codziennie :) !
OdpowiedzUsuńJa też, choć z cebulka nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńZ bułką to u mnie nr jeden. Natomiast mojemu M. smakuje bardziej z cebulką.
OdpowiedzUsuń