piątek, 11 marca 2022

Ryba pieczona w rękawie

Fajna alternatywa do tradycyjnej panierki. Przede wszystkim zdrowiej w połączeniu z ziołami i limonką, która dodaje cytrusowego aromatu i smaczku. Pysznie polecam :)


Składniki:

  • 500 g filetów rybnych (u mnie halibut niebieski świeże płaty bez skóry)
  • przyprawy: sól, pieprz kolorowy zmiażdżony w moździerzu, pomidory suszone z chili
  • 2 listki szałwii, 2 niewielkie gałązki rozmarynu
  • 1 ząbek czosnku
  • z 5 cienkich plasterków limonki
  • łyżeczka masła

Filety osuszyć ręcznikiem papierowym, przeciąć na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawami i włożyć do rękawa wraz z ziołami i czosnkiem. Ułożyć na wierzchu plasterki limonki i masełko. Zapiąć rękaw, włożyć do nagrzanego do 200⁰ C piekarnika (góra-dół) na 20 min, przeciąć rękaw i jeszcze 5, 10 min piec. Należy sprawdzać aby się nie spiekły.

Ps. bardzo dobra mi wyszła ;) nie chwaląc się :)) 

Spróbujcie :)

  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życiowe pasje , Blogger