Fajna alternatywa do tradycyjnej panierki. Przede wszystkim zdrowiej w połączeniu z ziołami i limonką, która dodaje cytrusowego aromatu i smaczku. Pysznie polecam :)
Składniki:
- 500 g filetów rybnych (u mnie halibut niebieski świeże płaty bez skóry)
- przyprawy: sól, pieprz kolorowy zmiażdżony w moździerzu, pomidory suszone z chili
- 2 listki szałwii, 2 niewielkie gałązki rozmarynu
- 1 ząbek czosnku
- z 5 cienkich plasterków limonki
- łyżeczka masła
Filety osuszyć ręcznikiem papierowym, przeciąć na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawami i włożyć do rękawa wraz z ziołami i czosnkiem. Ułożyć na wierzchu plasterki limonki i masełko. Zapiąć rękaw, włożyć do nagrzanego do 200⁰ C piekarnika (góra-dół) na 20 min, przeciąć rękaw i jeszcze 5, 10 min piec. Należy sprawdzać aby się nie spiekły.
Ps. bardzo dobra mi wyszła ;) nie chwaląc się :))
Spróbujcie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.