niedziela, 8 sierpnia 2021

Pieczarki Portobello z grilla

Lubię nowości kulinarne, być może już robiliście Portobello u mnie wczoraj zagościły z mięsem mielonym. Jeśli tylko lubicie grzybki to zapraszam po przepis :)


Składniki:

  • 300 g (5 szt.) pieczarek Portobello
  • 200 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe)
  • po łyżeczce świeżego: szczypiorku, koperku, tymianku (u mnie limonkowy)
  • 5 plasterków oscypka
  • sól, pieprz do smaku
Pieczarki opłukać, odciąć nóżki, posolić odrobinę. Nóżki pociąć w  drobną kostkę. Ziółka opłukać i drobno pokroić. Dodać je wraz z nóżkami do mięsa. Przyprawić szczyptą soli, pieprzu. Wymieszać. 



Faszerować pieczarki, na wierzchu położyć plaster oscypka, zwinąć jak cukierek w folię. Piec na ruszcie około 20 - 30 minut. 


Ps. miałam mrożony oscypek dlatego jest pokruszony :)

Smacznie polecam, wyszły pyszne :)


1 komentarz:

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życiowe pasje , Blogger