poniedziałek, 7 grudnia 2020

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dzisiaj mała odmiana. Szybka i łatwa do przygotowania pasta zawładnęła moim sercem. 



Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo ( 8 - 10 min w osolonej  wodzie)
  • 1 puszka tuńczyka w oleju (100 g)
  • 1łyżka stołowa chrzanu ze słoiczka (opcjonalnie)
  • 1 łyżka majonezu (u mnie Kielecki)
  • 1 łyżka musztardy Dijon
Jajka obrać, zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Z tuńczyka zlać nadmiar oleju, przełożyć do jajek i dodać  resztę składników. Całość wymieszać i schłodzić około 0,5 godz.


Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życiowe pasje , Blogger