Godna polecania zwłaszcza po świątecznych pysznościach, kiedy wypada wrócić do normy ;)
Składniki:
180 g tuńczyka w puszcze (130 g po odsączeniu z wody)
200 g twarogu chudego
1 średnia cebulka
1 średni ogórek kiszony
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz do smaku
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zalać wrzątkiem na 1 minutę, odcedzić. Tuńczyka odsączyć z wody. Ogórka zetrzeć na drobnych oczkach. Do twarogu dodać tuńczyka i rozdrobnić widelcem na jednolitą masę. Dodać resztę składników, wymieszać i spróbować. Doprawić solą, pieprzem do smaku.
Oj po świętach też zamierzam wrócić do formy! Fajny pomysł na śniadanko. Nigdy nie zalewałam cebuli wrzątkiem, jest wtedy po prostu miększa czy ma mniej intensywny smak? Pozdrawiam
Rodzicem być...
-
...to wielki obowiązek, wyzwanie i przepiękny czas dla ludzi, którzy
świadomie chcą mieć dzieci. To praca 24 godziny na dobę.
Nieprzespane noce, troski,...
Oj po świętach też zamierzam wrócić do formy! Fajny pomysł na śniadanko. Nigdy nie zalewałam cebuli wrzątkiem, jest wtedy po prostu miększa czy ma mniej intensywny smak? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńI jedno i drugie. Jest delikatniejsza, nie odbija mi się nią i nie mam nie potrzebnych rewolucji żołądkowych :)
UsuńWielkie TAK dla tuńczyka! :)
OdpowiedzUsuńOj tak pasta rybna to coś dla mnie, uwielbiam rybki :-)
OdpowiedzUsuń