Składniki:
- 10 jajek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżeczka przyprawy "sos sałatkowy grecki" (lub inny)
- po 1/2 łyżeczki przypraw: imbiru, pieprzu, papryki słodkiej
Wyciągam żółtka, rozkruszam je widelcem, dodaję majonez i resztę składników. Powstanie gęsta masa, którą nałożyłam łyżeczką w miejsce żółtek. Masę możecie nałożyć do woreczka cukierniczego z karbowaną końcówką i wycisnąć na jajka. Będzie ślicznie wyglądało jeśli udekorujecie do tego plasterkami świeżego ogórka i rzodkiewki. U mnie niestety brak. Robiłam wszystko na "wczoraj" ;)
Lubię jajka faszerowane,rzadko je przygotowuję więc trzeba będzie nadrobić:)Szczęśliwego Nowego Roku!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie, wzajemnie :)
UsuńA ja jajka uwielbiam i jadam, więc skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie jajka faszerowane :-)
OdpowiedzUsuńzapraszam na mojego bloga :-)
OdpowiedzUsuńwww. kuchniaipodroze.blogspot.com
Dziękuję za komentarze. Chętnie będę zaglądać do Ciebie :) Pozdrawiam ciepło
Usuń