Jajka faszerowane - suszonymi pomidorami z bazylią
Świetna przekąska na każdą większą czy mniejszą imprezę. Jajka faszerowane masą z żółtek z dodatkiem suszonych pomidorów i świeżej bazylii. Pyysznie :)
Składniki:
10 jajek
5 suszonych pomidorów
15 listków bazylii
2 rzodkiewki
1 łyżka stołowa ketchupu
1 łyżka musztardy Dijon
2 łyżki majonezu
papryka słodka, pieprz do smaku
Jajka gotuję na twardo (8 - 10 min od zagotowania), odcedzam i zalewam zimną wodą do przestygnięcia, obieram. Następnie kroję wzdłuż na połówki, wyciągam żółtka. Pomidory kroję w kostkę, dodaję je do żółtek wraz z ketchupem, majonezem, musztardą. Doprawiam papryką i pieprzem do smaku. Napełniam masą jajka. Dekoruję pokrojoną rzodkiewką i posiekaną bazylią.
Rodzicem być...
-
...to wielki obowiązek, wyzwanie i przepiękny czas dla ludzi, którzy
świadomie chcą mieć dzieci. To praca 24 godziny na dobę.
Nieprzespane noce, troski,...
smakowicie.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie w odwiedziny :)) Pozdrawiam wiosennie !
znajdziesz u mnie różnorodne rękodzieło , możesz także coś sobie zamówić, albo sama zaprojektować coś co byś chciała - a ja to wykonam.
Bardzo lubię takie faszerowane jajka, pycha :-)
OdpowiedzUsuńJajka faszerowane są nie tylko znakomitą przekąską ale i posiłkiem :)
OdpowiedzUsuńSmaczne i śliczne:)
OdpowiedzUsuńKocham jajka faszerowane, bardzo lubię suszone pomidory, takie połączenia jeszcze nie próbowałam, muszę koniecznie wypróbować :)
OdpowiedzUsuńpo co komu taki przepis po świętach, to powinno byc przed świętami opublikowane.
OdpowiedzUsuńZa rok też są Święta i inne imprezy okazjonalne :) Chce Pan/Pani skorzystać proszę bardzo nie to nic na siłę.Pozdrawiam
UsuńJak ja lubię suszone pomidory!
OdpowiedzUsuń