wtorek, 22 kwietnia 2014

Jajka faszerowane - suszonymi pomidorami z bazylią

Świetna przekąska na każdą większą czy mniejszą imprezę. Jajka faszerowane masą z żółtek z dodatkiem suszonych pomidorów i świeżej bazylii. Pyysznie :)


Składniki:
  • 10 jajek
  • 5 suszonych pomidorów
  • 15 listków bazylii
  • 2 rzodkiewki
  • 1 łyżka stołowa ketchupu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 2 łyżki majonezu
  • papryka słodka, pieprz do smaku
Jajka gotuję na twardo (8 - 10 min od zagotowania), odcedzam i zalewam zimną wodą do przestygnięcia, obieram. Następnie kroję wzdłuż na połówki, wyciągam żółtka. Pomidory kroję w kostkę, dodaję je do żółtek wraz z ketchupem, majonezem, musztardą. Doprawiam papryką i pieprzem do smaku. Napełniam masą jajka. Dekoruję pokrojoną rzodkiewką i posiekaną bazylią.

Polecam :)


Jajka na Wielkanoc

8 komentarzy:

  1. smakowicie.

    Zapraszam do mnie w odwiedziny :)) Pozdrawiam wiosennie !

    znajdziesz u mnie różnorodne rękodzieło , możesz także coś sobie zamówić, albo sama zaprojektować coś co byś chciała - a ja to wykonam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie faszerowane jajka, pycha :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jajka faszerowane są nie tylko znakomitą przekąską ale i posiłkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham jajka faszerowane, bardzo lubię suszone pomidory, takie połączenia jeszcze nie próbowałam, muszę koniecznie wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. po co komu taki przepis po świętach, to powinno byc przed świętami opublikowane.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Za rok też są Święta i inne imprezy okazjonalne :) Chce Pan/Pani skorzystać proszę bardzo nie to nic na siłę.Pozdrawiam

      Usuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger