Składniki:
- płatki owsiane górskie 500 g
- słonecznik 150 g
- pestki dyni 100 g
- płatki migdałowe 50 g
- migdały całe 50 g
- siemię lniane 4 łyżki
- sezam 4 łyżki (w tej wersji granoli go nie dodałam ale jest pyszny)
- orzechy włoskie 200 g
- 6 łyżek miodu (u mnie nawłociowy)
- 2 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli (opcjonalnie)
- 2 łyżki oleju (u mnie rzepakowy)
Piekarnik nagrzać do 150⁰ C. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Wymieszać wszystkie składniki i wyłożyć na 2 blachy. Włożyć do piekarnika, przemieszać co 10 min ze względu na ilość. Piec około 50 min na złoty kolor.
Bardzo lubię ją z maślanką lub kefirem z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców np.: borówki, truskawki, banany lub winogrona.
Smacznego :)
Mniam, jaka pyszna. Domowa najlepsza :)
OdpowiedzUsuń