wtorek, 23 lipca 2019

Marynata do mięsa na grilla

Nie od dzisiaj bardzo lubię eksperymentować z różnymi przyprawami. Tym razem zrobiłam marynatę do karczku bo takie mięso kupiłam ale myślę, że będzie dobra do każdego rodzaju.



Składniki na 1 kg mięsa:

  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki przyprawy grill klasyczny
  • po 1 łyżeczce przypraw: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, przyprawa do żeberek, grill pikantny
  • po 1/2 łyżeczki przypraw: czosnek granulowany (lub mały, zmiażdżony ząbek), oregano, sól kamienna


Wszystko ze sobą wymieszać i zalać mięso. Odstawić na kilka godzin. Ja odłożyłam na noc. Mięso grillowałam często obracając by się nie przypaliło.




Polecam :)

4 komentarze:

  1. mięso musi być pyszne z taką marynatą :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie chwaląc się, bo jestem uczciwym człowiekiem... naprawdę jest smaczne. Polecam:)

      Usuń
  2. Mięso z grilla to doskonały powód do spotkania się na świeżym powietrzu i delektowania się smakiem lata. Grillowanie to nie tylko jedzenie, to celebracja sezonu grillowego!

    OdpowiedzUsuń
  3. Marynata pierwszy sort- :) Nada się na spontanicznego grilla tak jak produkty od mojego ulubionego zakąłdu mięsnego Karol z Podlasia :P

    OdpowiedzUsuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życiowe pasje , Blogger