Składniki na 1 kg mięsa:
- 100 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki przyprawy grill klasyczny
- po 1 łyżeczce przypraw: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, przyprawa do żeberek, grill pikantny
- po 1/2 łyżeczki przypraw: czosnek granulowany (lub mały, zmiażdżony ząbek), oregano, sól kamienna
Wszystko ze sobą wymieszać i zalać mięso. Odstawić na kilka godzin. Ja odłożyłam na noc. Mięso grillowałam często obracając by się nie przypaliło.
Polecam :)
mięso musi być pyszne z taką marynatą :)
OdpowiedzUsuńnie chwaląc się, bo jestem uczciwym człowiekiem... naprawdę jest smaczne. Polecam:)
UsuńMięso z grilla to doskonały powód do spotkania się na świeżym powietrzu i delektowania się smakiem lata. Grillowanie to nie tylko jedzenie, to celebracja sezonu grillowego!
OdpowiedzUsuńMarynata pierwszy sort- :) Nada się na spontanicznego grilla tak jak produkty od mojego ulubionego zakąłdu mięsnego Karol z Podlasia :P
OdpowiedzUsuń