Kilka słów o głównych składnikach:
Kapusta czerwona - ma właściwości antyoksydacyjne warzyw czerwonych. Jest źródłem potasu, siarki, wapnia (więcej).
Melon - działa moczopędnie i przeczyszczająco. Witaminy A,C,D,E,P.. (więcej)
Nać marchwi - Zawiera dużo wit. C, K. Odtruwa wątrobę, oczyszcza organizm (więcej)
Składniki:
- 250 g kapusty czerwonej
- 250 g melon
- 1 burak czerwony
- 5 marchewek z nacią
- 2 łodygi selera naciowego
Wszystkie warzywa opłukać, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodałam połowę natki z marchewki. Przepuszczałam ją przez wyciskarkę naprzemiennie z warzywami. Seler naciowy wystarczy przepłukać i pokroić. Melon chciałam wrzucić ze skórką ale mam za słabą wyciskarkę.
Wypróbujcie :)
Soki z kapustą czerwoną są super :)
OdpowiedzUsuń