Składniki:
- 300 g pieczarek (12 szt.)
- 150 g serka kanapkowego (u mnie śmietankowy Hochland)
- 1/2 awokado
- 5 suszonych pomidorów z zalewy
- sól himalajska, pieprz do smaku
Pieczarki opłukać, odciąć nóżki. Łyżeczką wydrążyć miąższ z połowy awokado i rozgnieść widelcem. Pomidorki suszone i nóżki pieczarek pokroić w mniejsze kawałeczki. Do awokado dodać serek, przyprawić solą i pieprzem dobrze wymieszać. Na koniec dodać pomidorki i nóżki z pieczarek, przemieszać.
Pieczarki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min w temp. 200º C, ściągnąć folię i dopiec jeszcze 5 min.
Mogą być podane jako główny składnik lub zamiennik np. ziemniaków. Pyszne są, polecam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.