Składniki:
- 1 skrzydełko
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 przecier pomidorowy mój własny lub 4 łyżeczki koncentratu
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- przyprawy: 1 łyżka Kucharka, szczypta soli, pieprzu
- 180 g śmietany łowickiej ukwaszonej 15% (3/4 szklanki) lub jogurt naturalny (mały 180g Zott)
- 2 l wody
Do wody dodaję przepłukane skrzydełko, obrane warzywa. Marchewki kroję w plasterki. Gotuję 0,5 godziny dodaję przecier, przyprawy dolewam około 0,5 l przegotowanej wody, doprowadzam do wrzenia. Skrobię mieszam w 1/2 szklanki zimnej wody przelewam do zupy, następnie dodaję śmietanę lub jogurt. Wystarczy zagotować i odstawić.
Można podać z ryżem, makaronem. Polecam.
Moją też ulubioną :) !
OdpowiedzUsuńhehe pomidorówkę chyba wszystkie dzieci lubią ;) mój synuś jest w niej zakochany
OdpowiedzUsuń