Marynata:
- 3 łyżki oleju
- 1,5 łyżeczki papryki słodkiej
- 1,5 łyżeczki przyprawy do karkówki
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 łyżeczka curry
- 2 ząbki czosnku (obrany drobno zmiażdżony)
- 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego
Rozmaryn, miętę, oregano wiążę, cytrynę kroję w kawałeczki i wkładam do środka kurczaka spinam wykałaczką. Piekę w rękawie w 200st. Czas pieczenia uzależniam od wagi kurczaka. 1 kg - 1 godzina. Przecinam rękaw i dopiekam jeszcze 15 minut. Najlepiej sprawdzić mięso wbijając patyczek do szaszłyków. Jeśli wycieka krew to kurczak jest nie dopieczony. Wyciekający sok powinien być przeźroczysty.
Życzę smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.