Składniki:
- 80 dag piersi indyczej
- 1 cebula
- 1 cm świeżego imbiru
- 2 łyżki stołowe sosu sojowo - grzybowego
- sól, pieprz, papryka słodka
- 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej
Na 0,5 l gotującej wody z łyżeczką Vegety lub warzywka "własnej roboty" dodaję 1 szklankę przepłukanej na sicie (pod bieżącą wodą) kaszy jęczmiennej.. Gotuję na małym ogniu około 20 minut często mieszając by nie przywarła. W razie potrzeby podlewam odrobiną przegotowanej wody.
Cebulę obieram, kroję w drobną kostkę podsmażam dodaję do niej mięso i wszystko razem smażę około 10 min do zredukowania sosu. Przekładam do garnka dolewam 0,5l gorącej wody, gotuję kolejne 10 minut, następnie dodaję rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody skrobię ziemniaczaną. Ponownie doprowadzam do wrzenia i podaję z kaszą.
Polecam wypróbować!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.