Jedna z wielu sałatek z cyklu "co się nawinie". Szybko się je robi i zawsze wychodzą pyszne;)
- 250 g tortellini z mięsem
- 170 g mieszanki warzywnej Mexico (mała puszka)
- 312 g mandarynki w syropie (175g po odsączeniu)
- 270 g selera sałatkowego w słoiczku
- 6 szt. pomidorów suszonych
- 1 średnia cebula czerwona
- pęczek szczypioru
- 2 łyżki stołowe majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego, typu greckiego
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
- szczypta papryki chili
Pierożki tortellini ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą. Seler wyciągnąć z zalewy i odgnieść w dłoniach. Mandarynki, mieszankę Mexykańską odsączyć. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Szczypior opłukać drobno posiekać. Majonez, jogurt, przyprawy rozmieszać w osobnej miseczce i polać sałatkę. Wymieszać, schłodzić minimum 0,5 godziny w lodówce. Sałatkę można również ułożyć warstwowo np: pierożki/mieszanka mexico z cebulką/seler/suszone pomidory z mandarynką/sos majonezowy/wykończone szczypiorem.
Efekt WOW gwarantowany. Kolorowa i naprawdę dobra w smaku.
Wypróbujcie, polecam. Dobrego dnia :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.