środa, 5 lipca 2023

Kompot z rabarbaru, świdośliwy

Letnie kompoty ze świeżych owoców są orzeźwiające i smaczne. Moje "Gwiazdy" kochają kompoty - jak mama zrobi oczywiście ;) 

Składniki:

  • 250g rabarbaru
  • 250g owoców świdośliwy i czerwonej porzeczki (łącznie) 
  • 2 gałązki mięty
  • 3 łyżki miodu
  • 2 litry zimnej wody

Łodygi rabarbaru umyć i pociąć na mniejsze kawałki. Owoce porzeczki i świdośliwy przepłukać najlepiej na cedzaku. Przełożyć owoce i miętę do garnka zalać 2 litrami zimnej wody i doprowadzić do wrzenia. Następnie odstawić do wystudzenia, odcedzić. Do letniego dodać miód. 



Ps. Nie schładzam taką ilość wypijamy przez 1 dzień na bieżąco. Natomiast jeśli chcecie przechować na drugi dzień to trzeba włożyć do lodówki. 
Smacznego ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Życiowe pasje , Blogger