czwartek, 30 listopada 2017

Pasta jajeczna ze szprotem do kanapek

Jeśli lubicie pasty jajeczne to polecam Wam z dodatkiem ryby. Robi się ją szybko i łatwo. Smacznego :)




Składniki:
  • 170 g szprota w oleju (1 puszka)
  • 1 - 2 łyżki stołowe chrzanu
  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu (u mnie Kielecki) 
  • Sól, pieprz, szczypiorek do smaku
Jajka ugotować na twardo (10 min), obrać zetrzeć na drobnych oczkach. Szproty wyjać z oleju, rozgnieść widelcem dodać chrzan, drobno pokrojony szczypiorek i resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszać, schłodzić. 



Bardzo smakuje mi z ogórkiem i odrobiną majonezu na kanapce.  Pycha ;))

2 komentarze:

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger