piątek, 9 grudnia 2016

Koreczki śledziowe

Pyszna i szybka przekąska zarówno na wigilijny stół jak i na okazjonalną imprezę. Tylko wykałaczki mam gigantyczne ;) Z jednego słoiczka śledzi wyjdzie 8 koreczków.



Składniki:

  • 1 słoik śledzi (400 g)
  • 3 ogórki konserwowe ( u mnie ostre)
  • pomidory suszone z zalewy 8 szt.
  • papryka konserwowa 
  • cebulka z zalewy śledziowej
Śledzie wyciągnąć z zalewy przeciąć wzdłuż na połowę. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem z ziarnami kolendry oraz płatkami chilli. Ogórki i paprykę pokroić w słupki długości ok 3 cm. 



Na każdy płat ułożyć troszkę cebuli, ogórek, paprykę i suszonego pomidora. Zawinąć i spiąć wykałaczką.


Można jeść same bądź ułożyć na kromce chleba i dołożyć sobie kalorii w postaci majonezu :) mmmniam

5 komentarzy:

  1. Faktycznie szybciutkie do zrobienia, a pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo pyszne koreczki. Oj, zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam, pyszna przekąska ;).

    OdpowiedzUsuń
  4. Myślę, że te koreczki są świetną propozycją na wigilijny stół !

    OdpowiedzUsuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger