piątek, 1 września 2017

Smażona zielona papryczka

Robię grządkowe porządki ;) została mi garść zielonej, drobnej papryki. Podobna jest kształtem do chili ale nie jest ostra. Świetna jest bezpośrednio z patelni i szybko się ją robi. W 10 minut potrawa gotowa, więc z tej racji zapraszam do Małgosi na Błyskawiczny Piątek.


Składniki:

  • 100 g zielonej papryczki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz do smaku
Papryczki umyć osuszyć na ręczniku papierowym, usunąć ogonki. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem wrzucić czosnek, przemieszać i dodać papryczki. Smażyć 5 minut do zrumienienia.



Takie papryczki mogą być dodatkiem np. do pizzy czy sztuki mięsa ale ja je pochłaniam z kawałkiem bułki. Lubię smak tego tłuszczyku ;) . Aha pestkami nie trzeba się przejmować, są smaczne i mięciutkie.

Smacznego miłego dnia :)

2 komentarze:

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger