Składniki:
- 5 naleśników (przepis na ciasto)
- 100 g zielonej fasolki szparagowej
- 5 pomidorów suszonych (w zalewie)
- 5 plastrów sera żółtego
- bazylia, chili
- 5 łyżek bułki tartej
- 50 g masła
Zrobić naleśniki. Fasolkę opłukać, usunąć końcówki, wrzucić na posolony 1 łyżeczkę wrzątek. Gotować 10 minut, odcedzić, przestudzić. Na naleśnik ułożyć plaster sera, na niego położyć kolejno: około 7 szt. fasolki, pomidora i posypać bazylią i odrobią chili.
Zwinąć jak krokieta. Najpierw brzegi a potem całość. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, ułożyć naleśniki i zapiekać z każdej strony na małym ogniu, na rumiany kolor. W tym czasie roztopić masło dodać do niego bułkę tartą, przemieszać od czasu do czasu. Zapiec bułkę na złoty kolor, odstawić. Upieczone naleśniki polewamy bułką z masłem.
Pyszne i proste w przygotowaniu. Można dodać do naleśników plasterki szynki parmeńskiej będą jeszcze lepsze.
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda! bardzo lubie jak coś jest ładnie podane :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie :) Polecam są pyszne :)
OdpowiedzUsuńŚwietne, sezonowe danie.
OdpowiedzUsuńPrzepysznie się prezentują te naleśniczki :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne:)musiały być pyszne:)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie, dodałam jeszcze pierś z kurczaka podsmażona lekko, zapiekłam posypane serem, było meeeega
OdpowiedzUsuńFajny pomysł ;) dobrego dnia pozdrawiam
UsuńCoś dla mnie, dodałam jeszcze pierś z kurczaka podsmażona lekko i zapiekłam posypane serem
OdpowiedzUsuńPierś warto podsmażyć na tym olejku z pomidorów suszonych, meeeega smak
OdpowiedzUsuń