Trybowanie:
Do napełnienia nóżki użyłam:
- 1 łyżeczkę pasty "Ajwar"
- 2 suszone pomidory
- 2 łyżeczki suszonej żurawiny
- ser "Camembert" - 2 niewielkie kawałki (ok 2 cm)
Spięłam wykałaczkami by farsz nie wypłynął podczas pieczenia.
Posoliłam szczyptą soli, posmarowałam marynatą. Zapiekłam z 2 stron na rozgrzanej suchej patelni i włożyłam do piekarnika.
Piekłam 1 godzinę w 200st. Polewając od czasu do czasu wytopionym tłuszczem.
Po upieczeniu wyciągnęłam wykałaczki podałam jak na załączonym zdjęciu :)
Smak rewelacyjny, pomidor suszony i żurawina dodają fajny kwaskowy smaczek roladzie.Do tego rozpuszczony wypływający ser... Mięso jest soczyste, skórka chrupiąca... Kocham i będę robić często.
Takie faszerowane mięska są super! :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi smakują :)
UsuńDziękuję za pomysł :)
OdpowiedzUsuńNie raz już słyszałam że jest suuuper :) Czas najwyższy spróbować :)
Jeszcze raz Gosiu dziękuję :* Było pysznie :) Wszystkim smakowało !!!
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo, teraz już będziesz wiedzieć jak i sama sobie powoli zrobisz :)
Usuń