wtorek, 31 grudnia 2013

Jajka faszerowane masą z żółtek

Fajna przekąska, choć sama jajek gotowanych nie jadam. Rodzinka była zadowolona więc dzielę się przepisem :)

Składniki:
  • 10 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka przyprawy "sos sałatkowy grecki" (lub inny)
  • po 1/2 łyżeczki przypraw: imbiru, pieprzu, papryki słodkiej
Jajka gotuję na twardo (9 minut od zagotowania) odlewam wrzątek, zalewam zimną wodą następnie obieram, kroję wzdłuż na połówki. 


Wyciągam żółtka, rozkruszam je widelcem, dodaję majonez i resztę składników. Powstanie gęsta masa, którą nałożyłam łyżeczką w miejsce żółtek. Masę możecie nałożyć do woreczka cukierniczego z karbowaną końcówką i wycisnąć na jajka. Będzie ślicznie wyglądało jeśli udekorujecie do tego plasterkami świeżego ogórka i rzodkiewki. U mnie niestety brak. Robiłam wszystko na "wczoraj" ;)

6 komentarzy:

  1. Lubię jajka faszerowane,rzadko je przygotowuję więc trzeba będzie nadrobić:)Szczęśliwego Nowego Roku!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja jajka uwielbiam i jadam, więc skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie jajka faszerowane :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. zapraszam na mojego bloga :-)
    www. kuchniaipodroze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za komentarze. Chętnie będę zaglądać do Ciebie :) Pozdrawiam ciepło

      Usuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger