Składniki:
- farsz
- ser żółty 20 dag (kostka)
- makaron Cannelloni 12 szt.
- sos beszamelowy 500 ml
- 50 dag mięsa mielonego indyczego
- 35 dag obranej dyni
- 1 cebula
- 20 dag sera żółtego
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i carry
- szczypta soli, pieprzu
Dynia powinna być miękka ale nie spieczona. Upieczoną miażdżę "tłuczkiem do ziemniaków" odstawiam do przestudzenia.
Cebulę obieram, kroję w kostkę, przesmażam chwilę do zeszklenia dodaję mięso, przyprawiam i smażę razem około 5 minut. Odstawiam do przestudzenia. Robię sos, następnie mieszam mięso z dyną i serem, startym na grubych oczkach napełniam makarony. Naczynie żaroodporne smaruję 1/3 sosu beszamelowego, układam makarony i polewam resztą sosu. Wkładam do nagrzanego do 180st. piekarnika, zapiekam 0,5 godz. Następnie posypuję startym na grubych oczkach serem żółtym i zapiekam jeszcze 15minut. Podaję.
Życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.