wtorek, 13 sierpnia 2013

Pierś z kurczaka w czerwonym pesto

Smaczne, soczyste mięsko, bardzo łatwo jest je przygotować. Coś dla zabieganych!



Składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki stołowe czerwonego pesto
  • masełko ziołowe 4 łyżeczki
  • szczypta soli
Mięso oczyszczam z błonek, przepłukuję pod zimną wodą, dzielę na 4 kotlety. Oprószam solą i dodaję pesto. Rozprowadzam je po mięsku i wkładam do lodówki na 0,5 godziny. Wyciągam i smażę na oleju z obu stron. Na usmażonego fileta nakładam łyżeczkę ziołowego masła, które świetnie się komponuje z mięsem, tworząc delikatny sosik.


 Podałam z ryżem i przesmażonymi na suchej patelni, cienkimi płatami cukinii (skropiłam je przed smażeniem octem balsamicznym). Smacznego!

4 komentarze:

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger