Składniki:
- 1 awokado 230 g
- 10 pomidorów suszonych w oleju 100 g
- 2 ogórki konserwowe 120 g
- 3 łyżki stołowe słonecznika łuskanego 20 g
- Kolendra natka 9 g (3/4 natki z doniczki)
- 3 gałązki natki pietruszki 2g
- 3 listki czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie - ja mam w ogrodzie więc dodałam)
- 1 łyżeczka: miodu, musztardy
- 1 łyżka: soku z cytryny, oleju z pomidorów lub oliwy z oliwek
- Szczypta soli (u mnie kamienna)
Awokado obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Pomidory i ogórki również. Natki opłukać, posiekać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 15 minut.
Ps. Usłyszałam: "nie wygląda tak dobrze, jak smakuje" :) cóż to nie schabowy :D
Osobiście lubię takie eksperymenty i ten mi wyszedł. Dla mnie bajka 😊. Smacznego :*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.