Brokuły zwane zielonym kalafiorem są bogatym źródłem wit. A, K ,potasu. Największe prozdrowotne właściwości mają spożywane na surowo. Niestety u mnie przepis na zupę gotowaną. Może kiedyś wymyślę coś dobrego na surowo :)
Wklejam link na bulion warzywny z którego gotuję zupy przepis tutaj. Można dodać porcję mięsa jaką lubicie. Bardzo często gotuję większą ilość i zostawiam w lodówce. Z gotowego robię zupy i sosy w ciągu tygodnia. Jest szybciej :)
Składniki:
- 700 ml bulionu mięsno-warzywnego lub warzywnego
- 500 g brokuła
- 100 g ryżu (u mnie Basmati)
- natka pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.