Lubię nowości kulinarne, być może już robiliście Portobello u mnie wczoraj zagościły z mięsem mielonym. Jeśli tylko lubicie grzybki to zapraszam po przepis :)
Składniki:
- 300 g (5 szt.) pieczarek Portobello
- 200 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe)
- po łyżeczce świeżego: szczypiorku, koperku, tymianku (u mnie limonkowy)
- 5 plasterków oscypka
- sól, pieprz do smaku
Faszerować pieczarki, na wierzchu położyć plaster oscypka, zwinąć jak cukierek w folię. Piec na ruszcie około 20 - 30 minut.
Smacznie polecam, wyszły pyszne :)
Uwielbiam pieczarki z grilla.
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńKocham portobello ;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, jeszcze nie robiłam portobello :)
OdpowiedzUsuńPolecam, zawsze to jakaś odmiana :)
UsuńMięso z grilla to kwintesencja smaku i przyjemności. Zapach lata i wspólnego spędzania czasu.
OdpowiedzUsuń