Ostatnio bardzo modna przekąska na przyjęcia, domówki i imprezy okolicznościowe. Ot, taki mały kęsik świetnie smakuje i pięknie się prezentuje :)
Składniki:
- 8 wrapów grillowych tortilli
- paczka rukoli
- słoiczek pomidorów suszonych w oleju 280 g
- serek naturalny np." Puszysty łaciaty" 300 g
- słonecznik 250 g
Rukolę wypłukać osuszyć np. na lnianej ścierce. Ważne by nie była mokra. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, należy go mieszać by się nie przypalił a tylko delikatnie przyrumienił. Placek tortilli posmarować serkiem, obsypać słonecznikiem, rukolą i drobno pokrojonymi pomidorami. Zawinąć i pokroić w 2 cm kawałki.
Nie dałam dużo sera, ponieważ bardzo lubię rukolę i pomidory suszone. Pomidory ułożyłam na środku by mieć pewność, że będzie w każdym rollsie. Można je nabić na małe wykałaczki ale ja tego nie robiłam. Ułożyłam na półmisku.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.