Składniki na sos czosnkowy:
- 4 łyżki stołowe śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli, pieprzu
Składniki:
- 6 naleśników
- 300 g pieczarek
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 150 g sera feta
- 100 g serka topionego
- koperek mrożony lub szczypiorek
- pieprz
Marchewkę obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić. Rozgrzać łyżkę oleju kokosowego, przesmażyć cebulę, marchewkę i dodać pieczarki. Poddusić na małym ogniu ok 10 min. Zostawić do przestudzenia, następnie dodać serki, koperek i doprawić pieprzem. Wymieszać. Smarować farszem naleśniki, złożyć w trójkąty i przesmażyć na masełku.
Ciepłe polać sosem czosnkowym i podawać. Dla mnie pyszne, z ręką na sercu :)
Piszę się na porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na inne naleśniki :-)
OdpowiedzUsuńZ takim nadzieniem nie jadłam ale na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuńsmacznie nadziane :)
OdpowiedzUsuńChyba by mi smakowały :)
OdpowiedzUsuńMam przyjemność zaprosić Ciebie na konkurs, no mojego bloga. Jak znajdziesz chwilkę, to wpadnij. Jest smacznie :)
OdpowiedzUsuń