czwartek, 19 listopada 2015

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka mojego dzieciństwa, któż jej nie zna? :) świetna do ryby. Bardzo ją lubię kwaśną i pieprzną.



Składniki:
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 100 g marchewki ( 2 szt.)
  • 150 g jabłka ( 1 szt.)
  • pieprz, sól himalajska do smaku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Kapustę można przepłukać w wodzie by zmniejszyć kwaśność surówki. Ja tego nie robię.

Kapustę delikatnie odgnieść, pokroić (ok. 2 cm). Marchewkę i jabłko obrać zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać do kapusty z miodem,olejem następnie przyprawić i wymieszać.

Samo zdrowie, smacznego :)

7 komentarzy:

  1. Najsmaczniejsza klasyczna surówka. Bardzo często u mnie w domu ją jemy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. faktyczniem raka surówka to samo zdrowie :) uwielbiam takie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam taką surówkę. I już od jakiegoś czasu za mną chodzi. Pyszna :)
    Muszę zrobić, bo ochotę mi wielką narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam tą surówkę, mogłabym ją jeść ncodziennie :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Babcia często ją robi :D
    Smacznie wygląda :)
    Ania

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja kapustkę uwielbiam do gulaszu mamy lub własnie rybki :) Pycha ! Też lubię jak jest słona i pieprzna. Ale ciekawostka - u mojego męża w domu robiło się ją na słodko ... ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam! Najlepsza z kapusty kiszonej przez mamę :) no i ja jak zwykle,, na opak,, bo lubię z cukrem ;)

    OdpowiedzUsuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger