Surówka mojego dzieciństwa, któż jej nie zna? :) świetna do ryby. Bardzo ją lubię kwaśną i pieprzną.
Składniki:
- 250 g kapusty kiszonej
- 100 g marchewki ( 2 szt.)
- 150 g jabłka ( 1 szt.)
- pieprz, sól himalajska do smaku
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Kapustę można przepłukać w wodzie by zmniejszyć kwaśność surówki. Ja tego nie robię.
Samo zdrowie, smacznego :)
Najsmaczniejsza klasyczna surówka. Bardzo często u mnie w domu ją jemy:)
OdpowiedzUsuńfaktyczniem raka surówka to samo zdrowie :) uwielbiam takie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką surówkę. I już od jakiegoś czasu za mną chodzi. Pyszna :)
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić, bo ochotę mi wielką narobiłaś :)
Uwielbiam tą surówkę, mogłabym ją jeść ncodziennie :-)
OdpowiedzUsuńBabcia często ją robi :D
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :)
Ania
Ja kapustkę uwielbiam do gulaszu mamy lub własnie rybki :) Pycha ! Też lubię jak jest słona i pieprzna. Ale ciekawostka - u mojego męża w domu robiło się ją na słodko ... ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Najlepsza z kapusty kiszonej przez mamę :) no i ja jak zwykle,, na opak,, bo lubię z cukrem ;)
OdpowiedzUsuń