piątek, 11 września 2015

Pasta rybna

Lubię szybkie śniadania, zwłaszcza kiedy czas nagli. Dzisiaj rybka w roli głównej, a jakże czasem nawet wypada ;)


Składniki:
  • 200 g sera twarogowego - półtłusty
  • 300 g śledzia w oleju
  • cebula dymka (3, 4 szt.)
  • sól himalajska, pieprz 
Ser rozgnieść widelcem dodać do niego rybę odsączoną z oleju. Wymieszać dokładnie. Na pieczywo posmarować pastę ułożyć na nią obraną i pokrojoną w krążki cebulę oprószyć solą i pieprzem (opcjonalnie).
Dla mnie bomba :)

8 komentarzy:

  1. Fajna,szybka do zrobienia pasta.Alternatywa do wszech obecnej wędliny.Dzięki za pomysł :))

    OdpowiedzUsuń
  2. ale mnie ostatnio do rybki ciągnie... taką pastą też bym nie pogardziła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie pasty do pieczywa. Wczoraj zrobiłam podobną z makrelą. Dodaję jeszcze 2 małe ogórki konserwowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie w tym tygodniu również była pasta rybna, uwielbiam takie smarowidła ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ryba powinna gościć w naszym menu jak najczęściej, Jest zdrowa :) Twoja propozycja mi się podoba. Jest prosta i nawet osoby zapracowane mogą zrobić takie zdrowe smarowidło :) Wspaniały pomysł,

    OdpowiedzUsuń
  6. Cieszę się, że przepis przypadał Wam do gustu :) pozdrawiam ślicznie

    OdpowiedzUsuń
  7. Zazwyczaj takie pasty robię bez twarogu i ta propozycja mnie zaintrygowała, bo nigdy takiej nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger