Pasta rybna
Lubię szybkie śniadania, zwłaszcza kiedy czas nagli. Dzisiaj rybka w roli głównej, a jakże czasem nawet wypada ;)
Składniki:
- 200 g sera twarogowego - półtłusty
- 300 g śledzia w oleju
- cebula dymka (3, 4 szt.)
- sól himalajska, pieprz
Ser rozgnieść widelcem dodać do niego rybę odsączoną z oleju. Wymieszać dokładnie. Na pieczywo posmarować pastę ułożyć na nią obraną i pokrojoną w krążki cebulę oprószyć solą i pieprzem (opcjonalnie).
Dla mnie bomba :)
Fajna,szybka do zrobienia pasta.Alternatywa do wszech obecnej wędliny.Dzięki za pomysł :))
OdpowiedzUsuńBardzo proszę :)
Usuńale mnie ostatnio do rybki ciągnie... taką pastą też bym nie pogardziła :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie pasty do pieczywa. Wczoraj zrobiłam podobną z makrelą. Dodaję jeszcze 2 małe ogórki konserwowe :)
OdpowiedzUsuńU mnie w tym tygodniu również była pasta rybna, uwielbiam takie smarowidła ;)
OdpowiedzUsuńRyba powinna gościć w naszym menu jak najczęściej, Jest zdrowa :) Twoja propozycja mi się podoba. Jest prosta i nawet osoby zapracowane mogą zrobić takie zdrowe smarowidło :) Wspaniały pomysł,
OdpowiedzUsuńCieszę się, że przepis przypadał Wam do gustu :) pozdrawiam ślicznie
OdpowiedzUsuńZazwyczaj takie pasty robię bez twarogu i ta propozycja mnie zaintrygowała, bo nigdy takiej nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń