Pieczarki grillowane
Bardzo dziękuję mojej Agusi za rewelacyjny przepis na pieczarki. Dzielę się nim z Wami bo to jest "niebo w gębie" - mówię serio. Sezon grillowy ciągle trwa więc kochani do dzieła, próbujcie :)
Składniki:
- 20 - 24 pieczarki
- 2 x serek kanapkowy Hochland (po 150g każdy) u mnie z koperkiem
- sól, pieprz (u mnie sól himalajska i pieprz ziarnisty świeżo mielony)
Pieczarki umyć wyciąć nóżki, oprószyć solą i pieprzem następnie napełnić serkiem. Pieczarki - każdą z osobna zawinąć w folię i ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec około 20 minut do 0,5 godziny. Powinny być miękkie uduszone w sosie własnym.
Ps. serek koniecznie Hochland lub Philadelphia inne się ścinają. Do serka można dołączyć np. kawałeczek boczku lub pokrojony suszony pomidor. Niestety nie mam zdjęcia finalnego ale dołączę ;)
Pomysłowo. Zawsze to coś nowego... smacznego.... :)
OdpowiedzUsuńTo prawda Krysiu, jeszcze myślałam o cebuli... zobaczymy :)
UsuńGosiu, dzięki za super przepis. Twoje były przepyszne. Mam nadzieje, że moje też tak dobrze wyjdą :)
OdpowiedzUsuń