wtorek, 25 sierpnia 2015

Pieczarki grillowane

Bardzo dziękuję mojej Agusi za rewelacyjny przepis na pieczarki. Dzielę się nim z Wami bo to jest "niebo w gębie" - mówię serio. Sezon grillowy ciągle trwa więc kochani do dzieła, próbujcie :)



Składniki:

  • 20 - 24 pieczarki
  • 2 x serek kanapkowy Hochland (po 150g każdy) u mnie z koperkiem
  • sól, pieprz (u mnie sól himalajska i pieprz ziarnisty świeżo mielony)
Pieczarki umyć wyciąć nóżki, oprószyć solą i pieprzem następnie napełnić serkiem. Pieczarki - każdą z osobna zawinąć w folię i ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec około 20 minut do 0,5 godziny. Powinny być miękkie uduszone w sosie własnym.

Ps. serek koniecznie Hochland lub Philadelphia inne się ścinają. Do serka można dołączyć np. kawałeczek boczku lub pokrojony suszony pomidor. Niestety nie mam zdjęcia finalnego ale dołączę ;)

2 komentarze:

  1. Pomysłowo. Zawsze to coś nowego... smacznego.... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda Krysiu, jeszcze myślałam o cebuli... zobaczymy :)

      Usuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger