Pasta rybna - dietetyczna ;)
Godna polecania zwłaszcza po świątecznych pysznościach, kiedy wypada wrócić do normy ;)
Składniki:
- 180 g tuńczyka w puszcze (130 g po odsączeniu z wody)
- 200 g twarogu chudego
- 1 średnia cebulka
- 1 średni ogórek kiszony
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz do smaku
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zalać wrzątkiem na 1 minutę, odcedzić. Tuńczyka odsączyć z wody. Ogórka zetrzeć na drobnych oczkach. Do twarogu dodać tuńczyka i rozdrobnić widelcem na jednolitą masę. Dodać resztę składników, wymieszać i spróbować. Doprawić solą, pieprzem do smaku.
Dietetycznie polecam :)
Oj po świętach też zamierzam wrócić do formy! Fajny pomysł na śniadanko. Nigdy nie zalewałam cebuli wrzątkiem, jest wtedy po prostu miększa czy ma mniej intensywny smak? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńI jedno i drugie. Jest delikatniejsza, nie odbija mi się nią i nie mam nie potrzebnych rewolucji żołądkowych :)
UsuńWielkie TAK dla tuńczyka! :)
OdpowiedzUsuńOj tak pasta rybna to coś dla mnie, uwielbiam rybki :-)
OdpowiedzUsuń