czwartek, 8 stycznia 2015

Pasta rybna - dietetyczna ;)

Godna polecania zwłaszcza po świątecznych pysznościach, kiedy wypada wrócić do normy ;)



Składniki:
  • 180 g tuńczyka w puszcze (130 g po odsączeniu z wody)
  • 200 g twarogu chudego
  • 1 średnia cebulka
  • 1 średni ogórek kiszony
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zalać wrzątkiem na 1 minutę, odcedzić. Tuńczyka odsączyć z wody. Ogórka zetrzeć na drobnych oczkach. Do twarogu dodać tuńczyka i rozdrobnić widelcem na jednolitą masę. Dodać resztę składników, wymieszać i spróbować. Doprawić solą, pieprzem do smaku.
Dietetycznie polecam :)

4 komentarze:

  1. Oj po świętach też zamierzam wrócić do formy! Fajny pomysł na śniadanko. Nigdy nie zalewałam cebuli wrzątkiem, jest wtedy po prostu miększa czy ma mniej intensywny smak? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I jedno i drugie. Jest delikatniejsza, nie odbija mi się nią i nie mam nie potrzebnych rewolucji żołądkowych :)

      Usuń
  2. Oj tak pasta rybna to coś dla mnie, uwielbiam rybki :-)

    OdpowiedzUsuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger