niedziela, 21 grudnia 2014

Pasta do jajek a'la sos tatarski

Czy zdarzyło się Wam odebrać telefon z informacją od znajomych czy rodziny "będziemy do 30 minut!". W takiej sytuacji jajka są niezawodne. Do 10 minut się ugotują a pastę nawet przy znajomych zrobicie w oka mgnieniu. 



Składniki:

  • 10 jajek
  • 3 ogórki kiszone średniej wielkości
  • 8 - 10 grzybków marynowanych
  • 2 - 3 łyżki stołowe majonezu
  • pieprz do smaku

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki. Żółtka wyciągnąć,zmiażdżyć widelcem. Grzybki i ogórki zetrzeć na drobniutkiej tarce. Odcisnąć z nadmiaru wody, dodać do żółtek. Przyprawić majonezem i pieprzem, wymieszać. Gotową masą wypełnić połówki jajek. Schłodzić minimum 15 min. przed podaniem.

Pyszne :)

4 komentarze:

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger