Składniki:
- obrane mięso z 2 nóg z kurczaka
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 50 g kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, przyprawy "Pięć Smaków", papryki słodkiej, przyprawa do kuchni włoskiej
- 400 ml sosu beszamelowego
- 80 g sera mozzarella - tarty
- makaron cannelloni
Przygotować sos beszamelowy, przepis tutaj. Rurki makaronu napełnić farszem, ułożyć do posmarowanego masłem naczynia polać sosem i wstawić do nagrzanego do180st. piekarnika.
Piec 20 minut następnie wyciągnąć, posypać serem i piec kolejne 10 minut do rozpuszczenia sera i delikatnego zrumienienia.
Można polać ketchupem jak u mnie lub np. sosem czosnkowym. Będą pyszne:)
Z podanych składników otrzymałam 13 sztuk. Polecam!
O wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńObserwuje jako Agnieszka- Mama Lenki i liczę na rewanż :D
a także serdecznie zapraszam do siebie :)
http://www.mama-lenki.blogspot.com/
Dziękuję Agnieszko, Dodałam Cię do kręgów w G+. Bardzo jestem ciekawa twoich zmagań ja jestem na starszym etapie :) Pozdrawiam ciepło
UsuńTakie cannelloni to marzenie na obiad:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu, a danie wygląda bardzo ale to bardzo apetycznie, na pewno skorzystam z Twojego przepisu :-) Pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńLubię i często stosuję taki recykling żarciowy :) uwielbiam takie dania :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za komentarze, pozdrawiam w ten mroźny dzień
OdpowiedzUsuń