Składniki:
- 4 filety ryby Tilapii
- 4 plasterki szynki dojrzewającej
- przyprawa do ryb, pieprz biały
- sos balsamiczny pochodzi z Kwestii Smaku
- mieszanka sałat (opakowanie 180 g) polana sosem francuskim
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- sok z połówki cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka zimnej przegotowanej wody
- szczypta soli, pieprzu
Sos balsamiczny:
- 1/2 szklanki octu balsamicznego
- 1 łyżka stołowa miodu
Rybę osączam na ręczniku papierowym, przyprawiam,
owijam plasterkiem szynki. Możecie owinąć całą 2 plasterkami szynki mnie najzwyczajniej brakło ;).
Smażę na rozgrzanej patelni z 4 łyżkami oleju. Ogień średni, 3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. Osączam na ręczniku papierowym po upieczeniu. Na talerzu układam 2 łyżki sałaty, na nią rybę, polewam ciepłym sosem balsamicznym. Możecie go oczywiście pominąć nie jest on koniecznym dodatkiem.
Smacznego!
smaczne połączenie:)
OdpowiedzUsuńTak, dziękuję ;)
UsuńPyszności!!! :-)
OdpowiedzUsuńDziekuję Małgosiu, bardzo ją lubię :)
Usuń