niedziela, 11 sierpnia 2013

Roladki z cukinii z koprem włoskim i pomarańczą

Trochę eksperymentalne ale jestem zadowolona. Świetna przystawka z bardzo wyrazistym smakiem kopru włoskiego i słodką nutą pomarańczy. Mmmniam aż chce się żyć dla takich smaczków ;)


Składniki:
  • średnia cukinia
  • mały koper włoski
  • pomarańcz
  • serek topiony 50g
  • ocet balsamiczny
Cukinię oczyszczam i obieraczką do warzyw ścinam płaty aż do nasion z każdej strony. Skrapiam octem balsamicznym i smażę na suchej gorącej patelni z obu stron. Koper włoski oczyszczam , drobno kroję. Pomarańczę obieram z błonek i kroję. Serek topiony rozgniatam i dodaję do niego koper z pomarańczą, mieszam. Układam po łyżeczce farszu na płaty cukinii i zwijam. Rewelacyjna przystawka!




  Było pysznie ;)


2 komentarze:

  1. bardzo ciekawy przepis, koniecznie muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, teraz sezon na cukinię to trzeba tworzyć ;)

      Usuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger