Roladki z cukinii z koprem włoskim i pomarańczą
Trochę eksperymentalne ale jestem zadowolona. Świetna przystawka z bardzo wyrazistym smakiem kopru włoskiego i słodką nutą pomarańczy. Mmmniam aż chce się żyć dla takich smaczków ;)
Składniki:
- średnia cukinia
- mały koper włoski
- pomarańcz
- serek topiony 50g
- ocet balsamiczny
Cukinię oczyszczam i obieraczką do warzyw ścinam płaty aż do nasion z każdej strony. Skrapiam octem balsamicznym i smażę na suchej gorącej patelni z obu stron. Koper włoski oczyszczam , drobno kroję. Pomarańczę obieram z błonek i kroję. Serek topiony rozgniatam i dodaję do niego koper z pomarańczą, mieszam. Układam po łyżeczce farszu na płaty cukinii i zwijam. Rewelacyjna przystawka!
Było pysznie ;)
bardzo ciekawy przepis, koniecznie muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńDziękuję, teraz sezon na cukinię to trzeba tworzyć ;)
Usuń