czwartek, 1 sierpnia 2013

Fasolka szparagowa z cebulką

To już ostatnie chwile szparagi , na mojej działce oczywiście. Bardzo smakuje mi z bułką tartą ale wczoraj zrobiłam ze smażoną cebulką.


Szparagę płuczemy, obcinamy końcówki, gotujemy w posolonej wodzie około 15 min.

Dodatek:
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1cm kawałek świeżego imbiru
  • 2 łyżki masła
Obraną cebulkę kroimy w drobną kostkę, obrany czosnek miażdżymy, kroimy. Imbir obieramy, kroimy w kostkę. Na masełku podsmażamy cebulkę na małym ogniu by zmiękła i się zeszkliła następnie dodajemy imbir i czosnek i podsmażamy do zrumienienia. 
Ugotowaną fasolkę posypujemy cebulką.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam, mogę jeść codziennie :) !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też, choć z cebulka nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z bułką to u mnie nr jeden. Natomiast mojemu M. smakuje bardziej z cebulką.

    OdpowiedzUsuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger