Fasolka szparagowa z cebulką
To już ostatnie chwile szparagi , na mojej działce oczywiście. Bardzo smakuje mi z bułką tartą ale wczoraj zrobiłam ze smażoną cebulką.
Szparagę płuczemy, obcinamy końcówki, gotujemy w posolonej wodzie około 15 min.
Dodatek:
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1cm kawałek świeżego imbiru
- 2 łyżki masła
Obraną cebulkę kroimy w drobną kostkę, obrany czosnek miażdżymy, kroimy. Imbir obieramy, kroimy w kostkę. Na masełku podsmażamy cebulkę na małym ogniu by zmiękła i się zeszkliła następnie dodajemy imbir i czosnek i podsmażamy do zrumienienia.
Ugotowaną fasolkę posypujemy cebulką.
Uwielbiam, mogę jeść codziennie :) !
OdpowiedzUsuńJa też, choć z cebulka nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńZ bułką to u mnie nr jeden. Natomiast mojemu M. smakuje bardziej z cebulką.
OdpowiedzUsuń