Składniki na 1 omlet o śr. 24cm:
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- szczypta soli, pieprzu
- 1 parówka lub 1/2 laski kiełbasy zwyczajnej
- średnia cebula
- 1/2 pomidora
Jajka myję, rozbijam do miseczki dodaję mleko, sól, pieprz. Wszystko delikatnie ubijam trzepaczką lub widelcem, aż się spienią i dokładnie połączą. Rozgrzewam patelnię do naleśników, wkładam odrobinę masła, gdy się rozpuści wlewam masę jajeczną. Smażę na małym ogniu co chwilę potrząsając patelnią. Gdy masa się zetnie nakładam na połowę ciepły farsz i przykrywam drugą połową omletu. Podałam polane np. ketchupem lub z ulubioną sałatką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.