niedziela, 12 maja 2013

Jajecznica

Podawana zazwyczaj na śniadanie, uwielbiana przez dzieciaczki. Można ją robić na boczku, parówkach, z pomidorami czy cebulką. 
Osobiście bardzo lubię w tej wersji:

Składniki:
  • 8 jajek
  • szczypta soli
  • mały pęczek szczypiorku
  • 4 listki bazylii
  • 4 listki oregano
  • 3 suszone pomidory
  • 1 łyżka oliwy w której marynowałam suszone pomidory


Szczypiorek i zioła myję drobno kroję. Pomidorki kroję w kosteczkę, podsmażam na oliwie dodaję rozmieszane jajka, szczyptę soli i na końcu zioła. Podsmażam tak jak lubię a lubię wysmażoną ;)

Było pysznie:)

1 komentarz:

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger