Składniki na 2 małe porcje:
- 1 woreczek ryżu
- 1 nóżka z kurczaka (lub pojedyncza pierś)
- sól, pieprz, vegeta do smaku
- 0,5 szk. wody
- 2 łyżki pesto z bazylii
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Nóżkę myjemy, obieramy ze skóry, filetujemy, kroimy w niewielkie kawałki. Przyprawiamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Przekładamy do niewielkiego garnka dodajemy 0,5 szk. wody, dusimy około 10min dodajemy pesto, rozmieszaną w zimnej wodzie skrobię, zagotować. Jogurt rozmieszać w niewielkiej ilości sosu, dodać do reszty i odstawić.
Podałam z ryżem i surówką z białej kapusty.
Wygląda extra, już dawno dzieckiem nie jestem, ale narobiłaś mi smaka na takie jedzonko....:))
OdpowiedzUsuńJest łagodne, pachnie bazylią i zajęło mi 40 min.
Usuń