Składniki:
- 60g rukoli
- 1 awokado hass
- 2 ząbki czosnku
- 30g sera fety
- 2 łyżki stołowe śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy dijon
Rukolę opłukać i pokroić na 1cm długość. Przełożyć do naczynia blendującego. Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę następnie miąższ łyżką dodać do rukoli. Czosnek obrać, zmiażdżyć i razem z serem, śmietaną i musztardą przełożyć do reszty składników. Wszystko razem zmiksować blenderem.
Pasta jest słona, nie przyprawiałam jej niczym. Zamiast śmietany można dodać jogurt naturalny. Świetnie się komponowała z moimi plackami ale można ją również wykorzystać np. do grzanek.
Przepisy na różnego rodzaju placki znajdziecie w zakładce WARZYWNE
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.