- 300 g makaronu ryżowego
- 4 ogórki szklarniowe długości ok 15 cm lub 2 większe
- 1 puszka kukurydzy
- 1 sos sałatkowy grecki (ziołowo - czosnkowy) - można pominąć
- 150 g jogurtu naturalnego
- mały słoiczek majonezu (u mnie tylko Kielecki)
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz do smaku
Makaron ugotować jak pisze na opakowaniu. Przelać zimną wodą. Ogórki umyć, obrać lub zostawić co drugi zielony pasek na ogórku. Zetrzeć na grubych oczkach odrobinę posolić i pozostawić na 10 minut. Odsączyć, odcisnąć z nadmiaru wody. Kukurydzę odsączyć. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do jednego naczynia przełożyć wszystkie składniki i wymieszać. Schłodzić 0,5 godz. przed podaniem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.