Podczas Świąt Wielkanocnych jajka królują na wielu stołach. Co prawda już po Świętach ale zawsze możecie wykorzystać przepis na przeróżne imprezy okolicznościowe. Mój M. jest tym sosem zachwycony dlatego dzielę się przepisem.
Składniki:
- 200 g śmietany 18%
- 200 g majonezu
- 3 łyżki stołowe chrzanu ze słoiczka
- 4 krążki ananasa z puszki
- 2 średnie ogórki kiszone
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
Krążki ananasa zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z ogórkami. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, wymieszać i nałożyć na zimne połówki jajek. Schłodzić.
Sosu wystarczy na około 30 jajek.
Pysznie polecam :)
Mniam, super pomysł z dodaniem ananasa. Pozdrawiam cieplutko Małgosiu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Beatko, trafiony w 100%. Pozdrawiam również
UsuńZ tym ananasem to dobry pomysł. Ostry chrzan i delikatny ananas... to świetny duet. To musi smakować... :)
OdpowiedzUsuńKiedyś muszę spróbować, bo ananasa jeszcze nigdy do jajek nie dodawałam:)
OdpowiedzUsuńKrysiu, Agnieszko polecam, smakuje mi bardzo :)
OdpowiedzUsuń