piątek, 11 marca 2016

Boczniak z warzywami

A dokładnie tylko z cukinią i papryką. Bardzo prosty w przygotowaniu obiad dosłownie w 15 minut, do tego bardzo smaczny.



Składniki:
  • boczniak 200 g
  • cukinia 250 g
  • papryka 250 g
  • sól himalajska, tymianek (opcjonalnie)
Grzyby i warzywa opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić według gustu na mniejsze lub większe kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego, przesmażyć najpierw boczniaki, dodać paprykę i po minucie cukinię. Oprószyć szczyptą soli i tymianku, przemieszać. Przykryć pokrywką na 2 minuty, przemieszać między czasie by warzywa się nie przypaliły i podawać. 

Ps. Tymianek dodałam na samym końcu już po zrobieniu zdjęcia. Możecie dodać swoje ulubione np. koperek czy kolendrę.

6 komentarzy:

  1. Boczniaki lubię, ale wieki ich nie jadłam. Przypomniałaś mi o nich fajnym daniem. Z moją ukochaną cukinią z pewnością danie smakuje pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agnieszko jest bardzo dobre, sama byłam mile zaskoczona :)

      Usuń
  2. Fajne połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzadko jem boczniaki, właściwie to nie wiem dlaczego :) A ta potrawka pysznie wygląda !

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię boczniaki :) chętnie takie zrobię...

    OdpowiedzUsuń

Podziel się swoją opinią, chętnie ją poznam. Dziękuję za wszystkie komentarze.

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Łyżka i Motyka , Blogger