A dokładnie tylko z cukinią i papryką. Bardzo prosty w przygotowaniu obiad dosłownie w 15 minut, do tego bardzo smaczny.
Składniki:
- boczniak 200 g
- cukinia 250 g
- papryka 250 g
- sól himalajska, tymianek (opcjonalnie)
Grzyby i warzywa opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić według gustu na mniejsze lub większe kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego, przesmażyć najpierw boczniaki, dodać paprykę i po minucie cukinię. Oprószyć szczyptą soli i tymianku, przemieszać. Przykryć pokrywką na 2 minuty, przemieszać między czasie by warzywa się nie przypaliły i podawać.
Ps. Tymianek dodałam na samym końcu już po zrobieniu zdjęcia. Możecie dodać swoje ulubione np. koperek czy kolendrę.
Boczniaki lubię, ale wieki ich nie jadłam. Przypomniałaś mi o nich fajnym daniem. Z moją ukochaną cukinią z pewnością danie smakuje pysznie :)
OdpowiedzUsuńAgnieszko jest bardzo dobre, sama byłam mile zaskoczona :)
UsuńFajne połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńRzadko jem boczniaki, właściwie to nie wiem dlaczego :) A ta potrawka pysznie wygląda !
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne danie zrobiłaś :-)
OdpowiedzUsuńLubię boczniaki :) chętnie takie zrobię...
OdpowiedzUsuń