Składniki:
- 150 g twarogu półtłustego
- 90 g sera feta
- 100 g jogurtu greckiego
- pęczek szczypioru z cebuli dymki
- 1/3 ogórka szklarniowego
- 1 łyżeczka przyprawy Tzatziki
- sól, pieprz do smaku
Sery zmiażdżyć widelcem, połączyć z jogurtem. Szczypior opłukać, drobno posiekać. Rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać, zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć go z nadmiaru wody i dodać do reszty składników wraz z przyprawą tatziki i pieprzem. Wszystko wymieszać i spróbować. W razie konieczności dosolić. Ja dodałam małą szczyptę.
A ja poczekam cierpliwie jak moim "małym wariatkom" przejedzą się płatki i parówki. Na szczęście kochają owoce więc dawka witamin gwarantowana ;)
Pycha ! Uwielbiam :) Teraz jak jest tyle świeżych produktów, nic tylko robić pasty i twarożki :)
OdpowiedzUsuńZawsze to jakaś odmiana :)
UsuńKocham takie pasty:)
OdpowiedzUsuń